Fight Club

Momentul ăla când ajungi acasă după o zi grea și te întâmpină, în fața blocului, o fetiță necunoscută, pe la vreo 6 ani, cu zulufi blonzi și privire plină de ură și începe să te zgârie și să te lovească din senin. Wow! Aveam o parere bună despre mine, în raport cu cei mici, și mai cu seamă în relația cu micile exemplare feminine, cel puțin la vârsta asta, când nu există vreo rivalitate, poate doar amenințarea concurenței la șotron. Și o las să mă lovească, încercând să îmi păstrez zâmbetul de “ce drăguuuț!😊” pe față, chit că mă ustură deja carnea pe mână.

Și mă desprind apoi din programul de bătaie, cumva eliberată, cumva amărâtă, gândindu-mă la mine ca persoană. La cum mă lovesc și eu singură pe interior, cu ciudă și sălbatic, ori de câte ori nu știu să gestionez anumite situații.

Evităm toți foarte mult să ne punem problema condiției noastre. Ne e teamă uneori de ce găsim la autopsia sufletului nostru. Evităm confruntarea și trăim uitându-ne la noi ca la o imagine blurată. Ne vedem contururile vag definite de “oameni” și e suficient, pentru “moment”.  Dar foarte rar ne mai întoarcem la noi cu gând critic, de autoanaliză.

Eu fac asta destul de des. Mă gândesc dacă am rămas un om bun. Analizez ce am devenit. Chiar și când mă uit narcisist la o poză cu mine însumi, o fac cu o uimire și o curiozitate dedicată unei imagini străine.

Zic “dacă am rămas”, pentru că am certitudinea că am fost așa la un moment dat. Asta știu sigur. Și poate a rămas acolo un miez bun, învelit în fâșii de impulsivitate și sarcasm, ca la ceapă. Sper că am rămas totuși o ceapă cu miez dulce și puternic și nu una degerată și inutilă.

Ce vreau să spun e că scena cu fetița-altoindu-mă la ceas de seară a avut pentru mine un rol catharctic. Sau poate sunt eu un om sadic, un om care s-a dezobișnuit să dea și acum încasează cu plăcere.

 

 

2 thoughts on “Fight Club

    1. Am întrebat-o daca o deranjeaza fata mea. Si a spus ca nu mai e loc pt mine (mai erau doua fetite, nepotelele mele, jucau sotron, ele au venit catre mine sa ma salute, iar asta mica a venit sa ma bata. A crezut ca ma bag in jocul lor si se pare ca era interzis. 🙂

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s