Littlest things

momentul ala in care iesi senina de la munca (nu mi se intampla des) si realizezi ca ai un morman de zapadoi aruncat in fata masinii. te uiti la manusile din piele fuchsia, apoi inapoi la mormanul alb. vizavi de drum, un mosulica incotoșmănit curăță cu spor aleea din fața porții. e ceva la el și la căciula lui cu urechi ce-ți inspiră încredere. el se simte privit și se uită înspre tine. tu joci un fel de mimă de partea cealaltă a drumului, el ghicește din prima și se îndreaptă spre tine cu un pui de lopată. o iei bucuroasă și începi să..pff, știam eu că trebuia să mai lucrez brațele! abia ridic o tigaie, nu am nici o șansă să urnesc mormanul de zăpadă înghețată. Nenea înțelege și pune mâna pe lopata de adult. Eu mă dau în lături, gândindu-mă că-mi merit pe deplin impresia de prostănacă lăsată de paltonul roz. Îmi amintesc vag că mai devreme sunase un domn pe la interfonul caselor vecine, oferindu-se să curețe porțiuni de trotuar contra unor sume modice. Mă gândesc că poate e chiar el. Scot din geantă o bancnotă de 10 lei și i-o întind jenată, ca de fiecare dată când fac tranzacții din astea, neoficiale. Ridică privirea preț de două secunde, scutură capul instant și continuă să ridice lopeți pline de zăpadă. Repetă întruna: “nu! nu!..fac din plăcere, am și eu fete!”

M-am băgat rapid în mașină, cu ochii încețoșați. Am pornit, am reușit să ies, i-am făcut cu mâna, în timp ce din ochi mi se prelingeau lacrimi. Și nu, nu era plâns. Era emoție. Era bucurie pura.

Aproape ca ma socheaza gesturile de bunatate neconditionata, nu mai stiu sa le primesc. Iar cand le constientizez, scot din mine emotie si atat.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s