In spiritul Craciunului..

Am prins azi curaj si am iesit la cumparaturile disperate pentru Craciun. Simteam o iritare latenta, ca o anticipare a haosului uman. Cu lista in mana si mama de-o toarta, am facut slalom ordonat printre randuri, am luat tot ce trebuia, m-am intalnit cu niste prieteni, cunostinte si rubedenii. Am ajutat o batranica sa-si cantareasca ciupercile. Mi-a urat de bine. In contrast cu injuratura incasata probabil azi dimineata, in trafic, de catre barbatul nervos ca i-am cam taiat calea. Asta e nene, ladies first! Mi-am facut refill la fructe, m-am incadrat onorabil in buget. M-am scarbit uitandu-ma la un ficat de curcan.
Am iesit din supermarket multumita, cu n-shpe sarsanale. De obicei imi rup mainile, doar ca sa nu fac doua drumuri, dar azi desi o aveam si pe mama alaturi, stiam clar ca trebuie sa facem doua ture. Dar eram ok, zen. Am luat o parte dintre sacose, ne-am urcat in lift. Am ajuns la etaj. Ies eu prima, ii tin usa mamei si o aud spunand “mai e o pun…” Eu dadusem deja drumul catatonic usii metalice a liftului, care e chemat instant de cineva.

Una dintre pungi calatorea singura prin bloc. Am stat pret de jumatate de secunda gandindu-ma daca sa urc sau sa cobor. Picioarele au luat-o pe scari in jos. La naiba, fix azi am ales sa port botine cu platforma. Bagam fuga pe scari, gandindu-ma la ceaiul cu musetel si miere din punga. Si la vecinii mei “prietenosi”. Ajung la parter in sincron cu liftul. Din lift iese un tip, detaliile fetei mi s-au limpezit tarziu. Ciudat a fost ca el se pregatea sa iasa cu punga din scara. M-am uitat la el gafaind, fara sa scot un cuvant. Mi-a intins plasa in cele din urma, spunand ca i-ar fi fost imposibil sa gaseasca proprietarul sacosei calatoare.
Si automat mi-am amintit legenda aia din vremea lui Tepes, unde oamenii nu numai ca nu furau, dar orice obiect gasit ramanea in acelasi loc, astfel incat sa fie sanse sa fie gasit de proprietar.

In fine..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s