happiness

M-am surprins fericita azi. Si mi-am dat seama ca treci prin Fericire ca printr-o unda de parfum, bucurandu-te de arome, nestiind de unde vin si de ce. Dar nici nu te intereseaza aspectele astea. Tu doar tragi cu lacomie pe nari starea aia, sperand sa ti se impregneze-n piele, sa te aleaga pe tine “parfumul” ala si sa nu te mai paraseasca niciodata. Si ingheata timpu-n loc iar tu esti fericit si complet si constient de asta. Si apoi totul reintra in miscare, incepi sa vrei sa stii mai multe, sa iti pui intrebari care sa defineasca acea fericire, intrucat vrei o replica a ei. Vrei sa o poti fabrica oricand, sa ai la indemana reteta. Dar tocmai asta e. Nu avem reteta la indemana, nu stim ce ne face fericiti de fapt. Doar intuim si ne lasam purtati spre tinte care nu au nici o treaba cu fericirea. Avem impresia ca ne-apropiem de ceva cald si promitator, ca-n jocurile din copilarie, insa nu luam in brate decat raceala la final. Si de-asta nu simtim nimic dupa ce ne luam bluza dorita, parfumul visat, obiectul X sau Y scris pe-o lista a dorintelor de carton.

Surprizele ne fac fericiti. Iar eu am crezut intotdeauna ca le urasc. Si asta pentru ca am vrut mereu sa stiu tot, sa am certitudini, sa nu ma (mai) surprinda nimic. Si cumva am incuiat si fericirea, undeva in afara firii mele, care baga in aceeasi oala starile straine, etichetandu-le drept slabiciuni, amagiri, neputinte.

Lucrurile nu stau in totalitate asa cum imi doresc. Si stiu ca nu vor sta niciodata. Am un borcan de tristeti si amaraciuni, care nu se vor indulci nicicand. Insa am si zeci de recipiente dragi pline de faguri, bunatate, emotie si prietenie. Iar eu doar asupra lor m-am aplecat azi. Si a fost extraordinar.

😊

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s