Aphephobia

E frica de a fi atins sau de a-ti contamina altcineva spatiul personal. Am uneori teama asta (nu la modul exagerat), ori de cate ori merg cu cineva strain in lift si pur si simplu simt cum trec secundele in slow motion, in timp ce imi impart aerul cu strainul de circumstanta. As urca lejer 20 etaje fiind eu cu mine, decat sa impart cateva secunde fortat in apropierea respectiva. Nu stiu de ce.

La fel, am un sentiment ciudat cand mi se inmaneaza ceva. De cele mai multe ori evit atingerea aia intamplatoare. Atingerea e prin natura ei personala, asa ca prefer sa o percep doar asa.

Stau intotdeauna pe bancheta din spate in taxi. Am oricum experiente nasoalo-comice cu taximetristii, asa ca se subintelege motivul.

Nu iau niciodata primul produs din raft. Cred ca mi se trage din copilarie, de cand mergeam cu tata la Loto si el imi dadea mereu castronasul in care se regaseau cifrele si numerele de plastic, din care alegeam bucuroasa 6. Alegeam, da? La fel acum, imi place sa ALEG eu produsul pe care il consum. Sunt comica oricum atunci cand ma intind inspre raftul cel  mai putin accesibil.

Verific intotdeauna dupa ce incui usa. Cobor 3 etaje si uneori ma mai intreb daca am incuiat. Am amnezii legate de ziua de ieri, dar imi amintesc perfect gusturi din copilarie, de la piureul de banane de la 3 ani, urmand cu sarlota si inghetata de vanilie de la Prodlacta.

Fac des fixatii pe melodii. In special, cand sunt trista traiesc melodiile si cred ca s-ar putea prescrie retete cu melodii pentru diverse afectiuni. Spre exemplu, stiati ca manelele pot avea efect laxativ garantat? In special cand mergi la tara cu autocarul vreunui burtos atasat de cruciulite si braduti odorizanti. Slava Domnului ca am masina acum si pot fi ZEN, literally :))

Am probleme cu somnul. Mari. Desi cica ”Somnul face parte din ocupatiile cele mai indragite ale rasei umane, probabil pentru ca reuneste simultan trei calitati. In primul rand, e gratis. In al doilea rand, ii iese aproape oricui, si in orice caz nu ai nevoie nici de bacalaureat. In al treilea rand, nu te plictisesti niciodata.”(Hannes Stein)..mie nu imi prea iese.

Va mai tin la curent cu fixatiile mele. Daca chiar vreti sa stiti.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s