littlest things

Adulti fiind, putem obtine sau procura mai tot ce vrem. Ne sacrificam timpul, nervii, corpul pentru asta si avem, multi dintre noi, planuri si targheturi precise.

Ce se intampla atunci cu surpriza? Cu neprevazutul? Daca stam sa ne analizam reactiile atunci cand ne luam ceva mult dorit si asteptat fata de reactia pe care o avem cand primim ceva spontan, unde e mai multa fericire sincera si pura?

Mie una imi lipsesc gesturile furate. Atat de sigure pe ele si asumate. Traim intr-o lume in care stam prea mult pe ganduri uneori inainte de orice initiativa. Stam si o cantarim, dar tot din frica si lasitatea de a nu esua. Si de-asta, imi lipseste surpriza. Mi-e dor de un val inspumat ce ma loveste brusc si ma baga la fund, stricandu-mi freza si facandu-ma sa rad in hohote. Mi-e dor de un sarut furat spontan, ce imi mixeaza mintea si ma coboara la final cu picioarele pe pamant. Mi-e dor sa ajung acasa si sa ghicesc mancarea mamei dupa aromele din holul casei. Mi-e dor sa fur corcoduse,sa astept cu emotie nota de la lucrarea de control de la materia cea mai grea. Mi-e dor sa imi folosesc tehnicile de copiat la examene (dap, si eu…!) si sa primesc priviri complice.

Azi ne dorim ceva si mergem sa il luam. Daca e lucru, ne zbatem pentru el si il achizitionam. Daca e om, ne strangem toate fortele si implicarea pentru a-l cuceri.

Doar ca, lucrurile sunt hibridizate. In noi e gol. Suntem niste cifre ce isi calculeaza in ei alte cifre, riscuri si sanse.

Vad iubiti ce merg de mana sa isi aleaga cadourile prin magazine, mirese ce merg la proba rochiei cu viitorul sot ce le face poze cu telefonul mobil. Ne planuim sarcinile, vacantele, felurile de mancare, hainele pentru a doua zi.

Mi-e dor de lucrurile simple ce nu iti aduc dureri de cap.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s