black friday

ce mi-am luat eu de black friday?..un storcator manual de citrice :))…si un ceas..si nu ma simt mai bine nici dupa unul, nici dupa altul. eh, nu, storcatorul chiar imi e util. insa ma gandesc cat de mult mi-am schimbat perceptia in privinta lucrurilor materiale. se spune ca devii mai fericit atunci cand iti imputinezi dorintele. de multe ori cumparam haotic obiecte, incalziti de o febra ce ne cuprinde, fiind convinsi ca obiectul respectiv ne va schimba decisiv traiectoria. ne satisfacem viciul si ne incearca apoi un sentiment de vina, la fel cum pe bulimic il cuprinde panica dupa ce a ingurgitat tot frigiderul.

eu cred ca vina este buna. vina arata o constiinta activa, sanatoasa. e ok sa ne simtim vinovati, macar putin. trebuie sa ne ascultam instinctele intotdeauna. nimic bun nu ne va face sa ne simtim rau. nimic bun nu va trimite semnale negative in noi. vina ne arata ca am fi putut face alegeri mai bune, iar noi eram constienti de acest aspect, chiar inaintea ”comiterii faptei”. intotdeauna am stiut ce trebuie sa facem, insa am ales sa ignoram semnalele dictate de insusi corpul nostru si sa mergem pe impuls. am pariat totul pe impuls si am pierdut.

eu recunosc, sunt shopaholica, dar ma tratez. obisnuiam sa muncesc in conditii de stres maxim. aveam o data fixata in creier, in care imi injectam morfina: cumparaturile. umpleam cate 2 pungi per mana, cu chestii, de multe ori inutile. simteam ca merit. ca o fac in ciuda efortului meu sustinut din restul lunii. eram print si cersetor. dar balanta asta merita. era echilibrul meu.

in timp, mi-am gasit echilibrul in alte parti. nu m-am mai consumat pentru lucruri. nu le-am mai oferit importanta. acum evit sa merg prin magazine. ma oboseste. uneori vreau sa ma conving singura ca nu am nevoie de nimic nou si merg si probez cate ceva. ma admir in cabina, imi satisfac ”pofta” si plec. fara nimic. plus ca gasesc un milion de defecte pentru orice obiect. nimic nu e suficient de bun acum pentru a-l si achizitiona. supun obiectul unor teste si intrebari: chiar am nevoie de el? imi face bine in vreun fel? este o investitie buna?..de multe ori, obiectul e slab pregatit si pica din start.

black friday..obisnuiai sa imi provoci trepidatii..acum rad si ma uit la furnicutele ce se inghesuie in magazine pentru a-si lua doza de materialitate..nestiind ca echilibrul lor sta in alta parte.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s